Ambassadeur Ik ben Wil

Ambassadeur Ik ben Wil
Al 33 jaar zijn Klaas en Riekje Kommery eigenaar van de mooie groentewinkel in het centrum van Dokkum. In de afgelopen jaren zijn er steeds meer artikelen bij gekomen die ervoor zorgen dat het nu niet alleen een groentewinkel meer is, maar eigenlijk een kleine buurtsuper. In de zomer wordt de winkel van Klaas en Riekje veelal bezocht door toeristen en buiten het seizoen weten de vaste klanten de winkel goed te vinden. Vorig jaar hebben Klaas en Riekje zich ook aangesloten als ambassadeur bij de stichting. Zo hebben ze onder andere rauwkosten verkocht waarvan de opbrengst naar onze stichting ging. 

Klaas zijn beppe had dementie. In die tijd was het nog niet bekend wat dat was en zij ging dan ook bij haar kinderen en kleinkinderen wonen. “Al vanaf kleins af aan hebben wij beide met dementie te maken gehad. Daarom vinden wij het ook belangrijk dat er aandacht gegeven wordt aan dit goede doel!” Door de ervaringen van vroeger zegt Riekje dat het heel mooi is dat mensen met dementie goede opvang hebben en dat de ziekte tegenwoordig ook eerder ontdekt wordt. Het verhaal over Klaas zijn beppe is binnenkort ook terug te lezen in het boek wat uitgebracht wordt vanuit de stichting.

“Door de stichting merk je dat het onderwerp bespreekbaar wordt. Zo nu en dan komen mensen in de winkel en ze beginnen verhalen te vertellen over dementie. Dat zegt wel wat.”

Wij zijn erg blij dat Klaas en Riekje hun steentje bijdragen aan onze stichting. Wil jij graag onze stichting en de doelen steunen? Zowel particulieren, sponsoren als ondernemers kunnen de actie steunen. Neem een kijkje op onze website voor meer informatie: www.ikbenwil.nl

1 maart 2022